Det kan du blive

MØD VORES NUVÆRENDE SPEDITØRELEVER

Se video
Se video
Se video
Se video

JENS LAURIDSEN

Program Manager, Scan Global Logistics, Los Angeles, USA.

Under min elevtid drømte jeg om at blive udstationeret et sted i verden. Jeg startede som elev og efter endt uddannelsesforløb, fik jeg muligheden for at fortsætte min karriere på Scan Globals hovedkontor i Kastrup. Efter et halvt års tid der blev jeg prikket på skulderen og spurgt, om jeg stadig var interesseret i en udstationering. Jeg greb chancen, og i dag arbejder jeg i udlandet, som var min drøm fra begyndelsen af.

Hvordan udvikler det mig personligt og fagligt
Jeg har fået et godt indblik i det asiatiske syn på forretning i forhold til det skandinaviske. Det giver mig en forståelse af, hvordan det fungerer andre steder i verden og det er utrolig brugbart. Personligt har jeg fået en langt større selvstændighed og ansvarsbevidsthed. Jeg er rigtig stolt af, at jeg har skabt en situation for mig selv, hvor jeg fik muligheden for at blive udstationeret.

Mine ambitioner for fremtiden
Jeg brænder for at få lov til at arbejde med kreative løsninger i forhold til at opfylde eksisterende kunders behov og skabe nye behov hos nye kunder. Det er min ambition en dag at skabe mit eget, og jeg føler at, jeg får et rigtig godt fundament for at kunne gøre det her.

Kirstine Riber jensen

Som speditørelev får man en god blanding af skoleforløb og praktisk erfaring – det var det perfekte springbræt til en karriere i USA

Kirstine Riber Jensen bor og arbejder i New Jersey, hvor hun er speditør i LEMANs projektafdeling. Hun arbejder blandt andet med håndtering af det danske forsvars transporter mellem Danmark og USA: ”Det er vigtigt at have en stor viden om de forskellige transportformer, så jeg kan finde de bedste løsninger”, fortæller Kirstine, der mener, at det er værdifuld viden, hun har taget med sig fra skoleopholdene på IBC.

Med en 2-årig speditøruddannelse i baggagen fra Danmark har Kirstine fået det bedste springbræt til en karriere i USA. Da LEMAN tilbød en stilling i USA, takkede Kirstine ”ja tak”, og hver dag bruger hun sin store viden om transportmuligheder. Ifølge Kirstine er det uddannelsens kombination af skole og praksis, der giver en unik viden.

Som speditørelev får man en god blanding af skoleforløb med teoretisk viden og en masse praktisk erfaring og læring. Der undervises i et højt tempo, og stoffet er interessant og relevant for eleverne med praktiske eksempler fra virkeligheden. Derfor er undervisningen relevant for min hverdag, og samspillet mellem teori og praksis var det perfekte springbræt til en karriere i udlandet”, uddyber Kirstine.

Thomas Lyck

Executive Vice President Aid & Relief – Government & Defence, Scan Global Logistics

Jeg blev speditør fordi…

Jeg har altid været fascineret af andre kulturer, mennesker og handel. Allerede i 8 klasses praktik søgte jeg ind hos en speditør, og fandt hurtigt ud af, at det var noget, der tiltalte mig. Efter endt handelsskole tiltrådte jeg som elev hos HK Samuelsen Transport A/S – hvilket jeg aldrig har fortrudt.

Hver dag er uforudsigelig

Efter endt arbejdsdag har man beskæftiget sig med noget, man ikke havde regnet med om morgenen, hvilket gør jobbet som speditør alsidigt og spændende. Du er altid i kontakt med mange lande på tværs af kontinenter og kulturer, og dagligdagen byder desuden på mange muligheder, som spænder fra kundeservice, daglig operation til projekt håndtering og deltagelse i at udvikle komplekse transportløsninger for kunder.

En speditør kan bruges til hvad som helst i enhver virksomhed

Kontoruddannelsen i spedition og shipping giver et stort faglig indblik i, hvordan varer kan flyttes i en global verden. Ens sproglige færdigheder bliver udviklet da en stor del af ens hverdag typisk håndteres på et andet sprog end dansk. Ligeledes har speditøren ofte en høj stresstærskel, da man skal håndtere mange arbejdsopgaver på samme tid. Som speditør er man positiv overfor forandringer.

Malthe petersen

Freight Forwarder, Airfreight Pharma Export hos DSV – Global Transport and Logistics

Jeg blev speditør fordi…

Jeg har altid været en person, der har lært bedst, når jeg har arbejdet praktisk fremfor teoretisk. Da jeg blev introduceret til elevpladser i speditionsbranchen, føltes det derfor helt naturligt for mig, at det var der, jeg skulle hen. Jeg kunne uddanne mig praktisk inden for en branche med kundekontakt, og lære om at forhandle med kunder og leverandører. Derfor var det ikke noget svært valg, at jeg skulle denne vej.

Hver dag er uforudsigelig

Når du starter som elev, bliver du givet enormt meget ansvar fra start af, og der er plads til at tage de opgaver, du føler, du kan løfte. Det kan være overvældende, men også enormt lærerigt, når du har kompetente kollegaer omkring dig.

Trods jeg kun var 24 år da jeg blev udstationeret, er det ikke unormalt i speditionsbranchen, at man bliver givet sådanne muligheder tidligt i karrieren, hvis man har vist, at man er klar til at tage ansvaret på sine skuldre.

Så hvis du er klar til en branche med en alsidig hverdag og med hele verden som din legeplads, så er spedition bestemt noget for dig.